Foto: PR foto

Peter Svarre

Ekspert i kunstig intelligens og digital etik

Kunstig intelligens og det etiske perspektiv 

”Hvad skal vi med mennesker?” Sådan spurgte Peter Svarre allerede i 2019 i titlen på sin bog om kunstig intelligens. Med den seneste tids udvikling inden for generativ AI er det spørgsmål atter sparket helt i front af diskussionen om digital udvikling og etik. For hvad er unikt menneskeligt? Og hvad skal mennesket med maskinen? Kan kunstnere f.eks. erstattes, eller kræver kunst netop en menneskelig intention? Og får vi større behov for menneskelige autoriteter, når vi møder maskingenereret tekst i højere og højere grad? 

Generativ AI udvikler sig med lynets hast. Og i samme ombæring er vi begyndt at omtale de nye, banebrydende AI-programmer, såsom Chat GPT, på en måde, der giver dem en menneskelighed, de egentlig ikke har. Men hvordan skal vi egentlig betragte de programmer? Og hvad betyder det for vores brug af et program, når det indsættes i et chat-interface, som gør kontakten menneskelig? 

Peter Svarre er ekspert i digital kommunikation, kunstig intelligens og digital etik. Han vil fortælle om sit syn på den nye teknologi og de etiske udfordringer, der følger med i vores møde med den.