Foto: PR foto

Olga Rudnieva

CEO for Superhumans Center i Ukraine

Krigsofre eller superhumans?  

Olga Rudnieva er CEO for Superhumans Center i Ukraine, et nonprofitcenter for ukrainere, der på grund af den russiske invasion af Ukraine er blevet svært såret.   

Siden den russiske invasion af Ukraine i foråret ’22 har det været svært at få øje på de gode nyheder i Ukraine. Med oprettelsen af Superhumans Center forsøger Olga Rudnieva og hendes team at bringe de gode historier frem fra krigens mørke. Allerede i den anden måned af invasionen konstaterede Olga, at der var et stort behov for hjælp inden for såvel protetik som rehabilitering og rekonstruktiv kirurgi. Det kunne lyde, som om der var brug for et sygehus. Men Olga mente, at der var brug for et Superhumans Center. De mere end 350 ukrainere, der allerede nu har fået rekonstrueret lemmer, er ikke patienter, men superhumans.  

På KOM24 fortæller Olga om de imponerende resultater, Superhumans Center har opnået, især ved strategisk brug af kommunikation og storytelling. Og det er ikke småting, de har opnået på mindre end to år: De har indsamlet mere end 50 millioner US dollars, fået Richard Branson, Bear Grills, Sting og Trudy Styler som internationale Superhumans-ambassadører, og Ukraines førstedame, Olena Zelenska, indtrådte i fondens bestyrelse – bare for at nævne nogle få højdepunkter.